Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΟ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ 2011

Αντίο Λιλιπούπολη

Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2011
Η Λιλιπούπολη υπήρξε γέννηµα της φιλελεύθερης και πειραµατικής ραδιοφωνίας από τη µια (του τρίτου προγράµµατος) κι από την άλλη, µιας οµάδας νέων ανθρώπων µε πολύ ταλέντο που συγκεντρώθηκαν και δούλεψαν ελεύθερα, µε κέφι, µε αξιοπρέπεια κι αυτοσεβασµό.
Γι’αυτό είµαι δικαιολογηµένα υπερήφανος που είδα πρώτος τη σηµασία της «Λιλιπούπολης», ως διευθυντής του τρίτου προγράµµατος, πριν από πέντε χρόνια και που διευθύνω σήµερα ως µουσικός τα τραγούδια της στην πρώτη δισκογραφική τους παρουσία. Είµαι δε σίγουρος, ότι συµβάλλω σ’ ένα αποτέλεσµα πολύ υψηλού επιπέδου που δεν στοχεύει µόνο στα παιδιά, αλλά σ’ ολόκληρη τη σύγχρονη, νεανικά προσκείµενη ευαισθησία του τόπου µας.
Υπερθεµατίζοντας κάποιες σκέψεις των συντελεστών της «Λιλιπούπολης», που δηµιουργήθηκε πριν από τριάντα πέντε χρόνια, κάποιοι νέοι ανθρώποι της εποχής πίστεψαν ότι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τον κόσµο των µεγάλων και να συµµετάσχουν ενεργά σ’ αυτόν. Οι µεγάλοι όµως, ήθελαν κι αυτοί να γίνουν παιδιά και να ζουν σ’ αυτή τη φανταστική αλλά και συνάµα πραγµατική χώρα, µε αποτέλεσµα η φανταστική «Λιλιπούπολη» να γίνεται µέρος της ζωής τους κάθε πρωί για 4 χρόνια. Στα κοµµάτια που επελέξα, θα προσπαθήσω να σας µεταφέρω, όσο είναι αυτό δυνατόν, την προσωπική εµπειρία αυτών που «γέννησαν» τη Λιλιπούπολη και αυτών των ανθρώπων - κλειδιά εκείνης της παραµυθένιας ραδιοφωνικής εκποµπής, που έκαναν τα λόγια τραγούδια και τους ήχους νότες.
Από αυτόν που την υποστήριζε µε σθένος, το Μάνο Χατζιδάκη, έχουµε λίγα κείµενα από τα οποία φαίνεται καθαρά η περηφάνια του. Η απόφασή του να δώσει «εν λευκώ» την ελευθερία στους πρωτεργάτες της ιδέας να την υλοποιήσουν, δικαιώθηκε από την αδιαµφισβήτητη επιτυχία της πρωτοποριακής, για την εποχή εκείνη, εκποµπής µε την έκδηλη αγάπη των ακροατών.
Με την παρούσα εκδήλωση θελήσαµε να συγκεράσουµε δύο στόχους: ο πρώτος είναι να προσφέρουµε µια πολύχρωµη νότα αισιοδοξίας στην καθηµερινότητάς σας και να συµβάλουµε, µε έναν ιδιότυπο τρόπο, στη ανέληξη του Πολιτισµού στον τόπο µας. Ο δεύτερος είναι να φέρουµε σε επαφή τα σηµερινά παιδιά µε τα τραγούδια που σηµάδεψαν τη γενιά των γονιών τους.
Καλή ακρόαση Λιλιπουπολίτες και Λιλιπουπολίτισσες!!!
Οι διασκευές για Παιδική χορωδία και κουϊντέτου χάλκινων πνευστών οργάνων έγινε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Αντώνη Μαυράκη
afisa-lilipoupoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου