Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΕΧΩ ΔΥΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 2010


Έχω δυο χαμόγελα

Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2010
Μελωδικά χαμόγελα από το «Creta Brass» και το «Μουσικό Καρπό».

«Έχω δυο χαμόγελα» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα παρακολουθήσουμε αύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Συμμετέχουν παιδική χορωδία και το κουιντέτο χάλκινων πνευστών οργάνων «Creta Brass». Είναι σπουδαίο για τα ήθη του τόπου, να δίνουν οι καθηγητές της μουσικής την ευκαιρία στα παιδιά που αγαπούν το τραγούδι να καλλιεργήσουν τις γνώσεις τους στη μουσική.
Είναι σημαντικό να τους διδάσκουν με το δικό τους παράδειγμα ότι πέρα από τις προσωπικές διακρίσεις και τις ανθρώπινες φιλοδοξίες, ο πραγματικός καλλιτέχνης επιδιώκει πρώτα να υπηρετεί με συνέπεια την τέχνη του και να βελτιώνεται εκτός από πλευράς τεχνικής και σαν άτομο.
Τα παιδιά που έχουν αυτούς τους δασκάλους, γνωρίζουν ήδη από την πιο τρυφερή τους ηλικία, ότι θητεύοντας στον πολιτισμό αποκτούν τις βάσεις για να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους πολίτες που σέβονται τον τόπο τους και επιδιώκουν να τους προσφέρουν, καθένας στον τομέα του, ό,τι περισσότερο μπορεί.
Αυτά τα παιδιά ηλικίας από 7-12 χρόνων, που αποτελούν τη χορωδία «Παιδικός Καρπός» έχουν πια εμπεδώσει, όλο το διάστημα που συναντώνται κάθε Σάββατο για την πρόβα τους ότι σε μια συλλογική προσπάθεια πρυτανεύει το «εμείς» και όχι το «εγώ». Διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους ενταγμένα σε ένα πειθαρχημένο σύνολο που μοιράζεται την επιτυχία μετά από μια καλή προετοιμασία.
Βιώνουν τη έννοια της συνέπειας με την υποχρέωση να βρίσκονται στο φιλόξενο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, απ’ όπου προέρχεται και η πλειοψηφία των μαθητών, μια φορά τη βδομάδα, σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον με εκλεκτούς δασκάλους που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Αυτή την κίνηση ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια ο Αντώνης Μαυράκης με μια ανιδιοτελή φιλοδοξία να διαδώσει στους νέους την αγάπη για τη μουσική και την τέχνη ευρύτερα.
Στο ομαδικό αυτό τμήμα, γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 7-12 χρόνων και το ρεπερτόριο που διδάσκονται είναι κυρίως από την παιδική μουσική βιβλιογραφία, καθώς και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
Τα παιδιά μέσα από την ομαδικότητα του μαθήματος αποκτούν την αίσθηση της συνεργασίας και της προσπάθειας για ένα σωστό μουσικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Το μάθημα γίνεται κάθε εβδομάδα από μια ώρα και προσφέρεται εντελώς δωρεάν από τον «Μουσικό Καρπό».
Είναι πάντως μια πολύτιμη εμπειρία για τους μικρούς χορωδούς να εμφανίζονται σε κοινή συναυλία με το καταξιωμένο μουσικό σχήμα CRETA BRASS χάρις βέβαια στο δάσκαλό τους Αντώνη Μαυράκη που είναι από τους εμπνευστές της δημιουργίας και αυτής της ξεχωριστής μουσικής παρουσίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ Μέρος
Just A Closer Walk - Traditional
Διασκευή W. Barnes
Verbunkos Notak - A. Farkas
Διασκευή W.Lieder
Πολίτικη Κουζίνα (Επιστροφή) - Ε Ρεμπούτσικα
Διασκευή Α. Μαυράκης
Στο Λαύριο γίνεται χορός - Μ. Χατζιδάκη
Διασκευή Αλ. Κάτσιου
Στο Β’ μέρος
Η Παιδική χορωδία θα ερμηνεύσει τα τραγούδια:
Έχω δυο χαμόγελα
στίχοι: Χρ. Κανελλόπουλου-Στ. Κραουνάκη
μουσική: Στ Κραουνάκη
Παπαγαλάκια
στίχοι-μουσική: Νίκου Πλατύραρχου
Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι
στίχοι: Μ. Κριεζή
μουσική: Δ. Τσακνής
Η σωτηρία της ψυχής
στίχοι: Λίνας Νικολακοπούλου
μουσική: Στ. Κραουνάκη
Πρωινό τσιγάρο
στίχοι: Αλ. Αλκαίου
μουσική: Ν. Μαυρουδή
Δίχτυ
στίχοι: Αλ. Αλκαίου
Μουσική: Στ. Ξαρχάκος
Κιβωτός
στίχοι: Λ. Νικολακοπούλου
Μουσική: Στ. Κραουνάκη
Δι ευχών
στίχοι: Λίνας Νικολακοπούλου
μουσική: Θ. Μικρούτσικου
Φώσφορο
στίχοι: Λίνας Νικολακοπούλου
μουσική: Θ. Μικρούτσικος
Μένω σε κάποια γειτονιά
στίχοι: Θάνος Σοφός
μουσική: Λυκούργος Μαρκέας
Να το πάρεις το Κορίτσι
στίχοι: Κ. Νικολαίδης
μουσική: Ζάκ. Ιακωβίδης
Ουρανία
στίχοι: Λίνας Νικολακοπούλου
Μουσική: Παν. Καλατζόπουλος




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



5-karpos


 8-karpos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου