Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ρεθεμνιώτικα Νέα

30/12/2014, του Βαγγέλη Σφακιανάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (παράσταση) του Μουσικού Καρπού την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με τίτλο: «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες για Παιδιά», όπου είχα τη χαρά να προλογίσω. Ο αγαπημένος εκπαιδευτικός των μικρών μαθητών του Μουσικού Καρπού κ. Αντώνιος Μαυράκης που αριθμεί πλέον 114 μαθητές, ετοίμασε μια μαγική βραδιά με τους συνεργάτες του, όπου είχε κέφι και ενέργεια τόσο από τους μουσικούς όσο και από τους μαθητές της Χορωδίας.
Μαζί του επί σκηνής το εξαιρετικό Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων «Creta Brass» (τρομπέτα: Αντώνιος Μαυράκης - Δέσποινα Σκανδαλάκη, κόρνο: Βαγγέλης Σκούρας, τρομπόνι: Μανώλης Σφακιανάκης, τούμπα: Χαράλαμπος Παλιός) και στο sax alto η κ. Ελευθερία Κατιμερτζόγλου, στο πιάνο η κ. Ελένη Αλεξαντωνάκη, ενώ στην αφήγηση ήταν ο εξαιρετικός κ. Γιώργος Πεδιαβιτάκης. Οι Μαθητές του Μουσικού Καρπού χάρισαν στους παρευρισκόμενους, αξέχαστες ερμηνείες κλέβοντας την παράσταση, προσφέροντας μια τρυφερή παιδική νότα αισιοδοξίας στην εκδήλωση. Τα παιδιά συγκίνησαν και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα όλων.
Ακούστηκαν γνωστές Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες όπως το Έλατο - Δόξα εν Υψίστης - Άγια Νύχτα - Ρούντολφ το Ελαφάκι - Feliz Davidad - Τρίγωνα Κάλαντα κ.α. σε διασκευές του κ. Αλέκου Κάτσιου αλλά και του εμπνευστή της βραδιάς κ. Αντωνίου Μαυράκη. Ο Αντώνης Μαυράκης αθόρυβα, με σεμνότητα, αφιλοκερδή προσφορά, με πάθος σε αυτό που κάνει, με συστηματικότητα και επαγγελματισμό, αποδίδει καρπούς, ενθουσιάζει αλλά κυρίως δίνει χαρά και χαμόγελα τόσο στους Μαθητές του όσο και σε όλους εμάς που τον παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια και μας κάνει υπερήφανους.
Το μπράβο αξίζει σε όλους. Η Χορωδία του Μουσικού Καρπού μαζί με τους καταξιωμένους επαγγελματίες συνεργάτες του βάζοντας από την αρχή ψηλά τον πήχη, πέτυχαν θαύματα και ζηλευτά αποτελέσματα παράγοντας πολιτισμό. Ο Μ.Κ. δημιουργεί και προσφέρει πολιτισμό και εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή θα πρέπει να είναι υπερήφανη που συμπαραστέκεται σε αυτήν την προσπάθεια και τη διαβεβαιώνω ότι ολόκληρη η κοινωνία της το αναγνωρίζει. Όσο για τους μικρούς Μαθητές του Μουσικού Καρπού, έχω να τους τονίσω ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την συμμετοχή τους στον Μ.Κ. και οι γονείς τους ευτυχείς. Μην ξεχνάτε ότι η Μουσική μεταμορφώνει τους ανθρώπους, τις ιδέες, δίνει αίσθηση πληρότητας και μαγείας.
Σας ευχαριστούμε κ. Μαυράκη για τα υπέροχα μουσικά ταξίδια, δώρα ανεκτίμητα που ευφραίνουν την καρδιά και τις αισθήσεις μας, κάτι που τούτες τις μέρες χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
* Ο Βαγγέλης Στεφανάκης είναι καθηγητής Μαθηματικών
  • DSC_1582
  • DSC_1587
  • DSC_1599
  • DSC_1613
  • DSC_1627
  • DSC_1632
  • Xristoyge
  • Xristoygen 1o
  • afissa
  • programma1
  • programma2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου